The crown jewel of this renovation is a mirror box comprising oneway and twoway mirrors. They work to augment natural...

This Basement Apartment in Bushwick Is Now a Light-Filled Oasis

[ad_1]

Located in the northern fringes of Brooklyn’s Bushwick neighborhood, this extraordinary apartment comes to life within an underground setting. Dubbed “Bushwick Oasis” from the outset, the clients, a couple in their 30s, envisioned a haven of tranquillity and luxury—a zen-like retreat amid the bustling concrete jungle that is New York.

The juxtaposition of industrial history and creative dynamism in the area provided designer Hira Sabuhi, CEO of Hidden X Soul, an art-tech consultancy, with the perfect canvas. The apartment, which spans two levels, the ground floor and a subterranean basement, is infused with urban grit, luxury, and lush greenery.

The crown jewel of this renovation is a mirror box comprising one-way and two-way mirrors. They work to augment natural light and enhance space within the basement.

BMI Imaging Systems

The ground floor is home to the kitchen, dining room, outdoor terrace, primary bedroom, and en suite. Responding to a client brief that called for a modern light-filled oasis, Hira substantially reconfigured the previously dark and programmatically undefined underground space to include a new spatial flow. This encompassed a thorough restructuring centered around shared experiences, leading to a design where the lounge areas made room for the inclusion of a sauna. Meanwhile, spaces dedicated to personal pursuits (there’s a meditation nook) were tucked away.

At the heart of the transformations was Hira’s adept manipulation of natural light. She used a mirror box with one-way and two-way mirror glass panels strategically positioned to reflect and amplify light, thereby expanding the perceived space. For instance, the living area uses a one-way mirror that reflects the greenery indoors. In the office, one side of the mirror acts as a regular mirror, while the other is one-way glass. This maximizes light reflection within the office while allowing a view out onto the garden.

.

[ad_2]

Source link

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *